014 41 69 39

Talk to us!

Get in touch

Vragen

Veelgestelde vragen

Om jou een betere service te kunnen aanbieden. We zoeken onze leveranciers zorgvuldig uit waardoor we jou de hoogste kwaliteit kunnen garanderen. Het aantal merken is beperkt, maar het gamma is zo gevarieerd dat we tegels in huis hebben voor elke woonstijl en elk budget.

Staar je nooit blind op het aantal merken dat tegelhandelaars aanbieden. Onze jarenlange relatie met de beste fabrikanten heeft voor jou heel wat voordelen:

  • betere controle op de kwaliteit van de tegels,
  • kortere leveringstermijnen, ook voor speciale bestellingen,
  • hogere betrouwbaarheid door een grotere productkennis.
  • rechtsteekse import


Gilbo is dé standvastige tegelpartner. Wij vertrouwen onze leveranciers. Zo kan ook jij op ons vertrouwen.

Wij leveren jouw tegels wanneer jij dat wilt. Meteen? Dat kan – meestal toch. Hoe wij voor die levertermijn zorgen?

  • De meeste tegels zijn in voorraad. Die zijn vlot leverbaar.
  • Wij stockeren jouw bestelling tijdelijk gratis, zodat jij tijdig jouw tegels kan kiezen.
  • Wij vragen jou wanneer jij de tegels wilt krijgen.


Tegels niet in voorraad? Reken momenteel op een levertijd van een zestal weken. Zeker voor speciale, of buitenlandse bestellingen. Als buitenlandse bestellingen onverhoopt langer op zich laten wachten, word jij verwittigd. Let op: voor speciale bestelling vragen we wél een voorschot.

We bepalen samen de dag en het tijdstip van levering (voor- of namiddag: met de huidige verkeerssituatie is het onmogelijk een exact uur af te spreken). Woon je niet verder dan 50 km van ons dépot en bestel je meer dan 20 m², dan is de levering gratis. Ook in de grensstreek met Nederland.
Wil je dat onze chauffeur jou even opbelt voor hij arriveert? Geen probleem. Laat het ons weten, dan geven wij je een seintje als de tegels eraan komen. Zo kan je altijd aanwezig zijn bij de levering, als je dat wenst.

Neen. Bij een normale levering hoef je niet aanwezig te zijn, tenzij anders is afgesproken. De chauffeur levert de materialen netjes ingepakt op een palet af op jouw adres. Onze leveringsservice reikt tot waar de kraan erbij kan.

Ja. Jij wilt dat je huis een leven lang meegaat. Daarom is het belangrijk dat je de juiste tegels kiest. Zo zal een terrastegel aan andere eisen moeten voldoen dan een tegel voor je badkamer. Wij geven je eerlijk advies en maken je bewust van de kwaliteitsverschillen en de eigenschappen van de diverse tegels.
Ook voor esthetisch vragen kan je bij ons terecht. Zo kan een grote tegel sommige kamers ruimer doen lijken, maar een te grote tegel verstoort dan weer de juiste verhoudingen. In een badkamer zijn accentkleuren te verkiezen boven een rondom geplaatste boord, enz… Wij luisteren naar al jouw wensen en proberen tot een harmonieus geheel te komen. Want de aankleding van je woning begint met een mooie tegel. Zo geef jij jouw interieur een eigen identiteit.

Ja. Breng een plan mee naar de toonzaal en maak je tegelkeuze, dan stellen wij vrijblijvend een offerte op terwijl jij rustig verder rondkijkt. Dat mag een plan zijn van je architect, maar een ruwe schets met de juiste afmetingen volstaat ook. Zo vind jij de oplossing die voldoet aan jouw smaak en die past binnen je budget.

Gilbo plaatst zelf geen tegels. Wel werken we samen met zelfstandige plaatsers die kwaliteit hoog in het vaandel dragen, net als wij. Vraag ons naar hun contactgegevens, zodat jij een beroep kan doen op de bekwaamste vakmensen in jouw regio om jouw tegels te laten plaatsen. Mooie, kwalitatieve tegels komen immers best tot hun recht als ze vakkundig zijn geplaatst. Let op: bekwame stielmannen hebben het druk, dus leg jouw vakman ruim op voorhand vast (min. 3 maanden).

Simpel : dan hoef jij niet te wachten op je levering. Het geeft je ook de zekerheid dat je identieke tegels kunt bijbestellen. Daarom bestaat onze toonzaal grotendeels uit tegels op voorraad (behalve de meest exclusieve). Kom je tijdens de uitvoering van de werken toch enkele tegels tekort? Dan kunnen wij je meteen verder helpen.

In de regel niet, maar wij zijn flexibel. Als het gaat over een voorraadproduct en het kleurbad vermeld op de dozen komt nog overeen met de dozen in ons magazijn, dan nemen wij tot maximaal 5% van de levering terug. Voorwaarden voor dit overschot aan tegels:

  • De tegels moeten nog netjes in de verpakking zitten.
  • De tegels moeten worden teruggebracht binnen de maand na factuurdatum.
  • Terugbrengen moet vooraf met ons besproken worden.


Speciale bestellingen worden niet teruggenomen.